L'ENTORN

L'Entorn

SANT POL DE MAR

 

Sant Pol de Mar, a la costa del Maresme, és avui un dels pobles amb més atractiu del litoral català. La vila de Sant Pol de Mar, amb les cases esglaonades que segueixen les formes de les muntanyes on s’asseuen, és clarament com un amfiteatre que contempla l'escenografia mediterrània.

Els santpolencs són gent de caràcter obert i amable i les platges són d’una sorra granada i cuidada. El Mediterrani és l’encarregat de dibuixar un litoral capritxós i diferent cada temporada.

Situada tan sols a 48 km de Barcelona i 54 km. de Girona,  es converteix en un paradís per poder passar uns dies de tranquil·litat, gaudint d’un entorn relaxat i agradable.

Lloc d'interès

 

A Sant Pol poden visitar l’ermita de Sant Pau del segle X, a la Plaça de Sant Pau s/nº. Igualment mereix ser visitada l'església parroquial de Sant Jaume, al carrer Abat Deàs 47, amb la talla de la Verge dels Dolors, de Juan Martínez Montañés, o bé el Museu de Pintura a la Plaça De la Vila nº 1.

www.santpol.cat

La Maresmenca vila de Sant Pol de Mar és a la Vallalta,  una vila protegida per la serralada del Montnegre. El cim del Collsacreu l’uneix amb el Vallès, on es pot visitar el parc natural del Corredor amb el dolmen de Pedra Gentil a la localitat de Vallgorguina.

www.vallgorguina.cat

Canet de Mar manté diversos edificis modernistes de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

www.canetdemar.org

A Arenys de Mar es troba la llotja del Maresme, mereix visita el retaule de l'església parroquial de Santa Maria, obra de Pau Costa.

www.arenysdemar.cat

A Caldes d’Estrac, una població amb gran bellesa arquitectònica, s’hi troba la Fundació Palau on s'exhibeix l'obra de Josep Palau i Fabre i del seu amic Picasso.

www.caldetes.cat

On dormir

 

El Castell de L’Oliver
www.castelldeloliver.es

Hotel Colon
www.hotel-colon.net

El Palauet
www.elpetitpalauet.com

Bernat II
www.hotelbernatcalella.com

B and B Sant Pol
www.bandbsantpol.cat

Hotel Sant Jordi Thalasso&Spa
www.hotelsantjordi.com