15.06.2019

Confitura de roses

Confitura de roses
  1. Cal disposar de roses ecològiques, roses de jardí, perfumades, sense cap tractament químic. Roses multicolors, majoritàriament de color rosa fosc, granat o vermell. Cal desfullar- les pètal a pètal i amb unas tisores, retallat un xic la part baixa del pètal que es més molsuda i amarga. Heu d´aconseguir 250 g de pes net, de pètals "retallats de la part baixa".
  2. Poseu els pètals en un bol apte per aliments i cobriu-los amb l´agua mineral, per hidratar els pètals i perfumar l´aigua. Heu de deixar-ho hidratant durant dues hores.
  3. Passat el temps de hidratació,coleu i reserveru els pètals i també l´aigua perfumada.
  4. En un cassó a la mida, poseu-hi el sucre, el suc de llimona i només 125 ml. de l´aigua perfumada de l´hidratat de les roses, poseu-ho al foc i deixeu. ho arrencar el bull. Afegiu- hi els pètals hidratas i a foc molt lent, deixeu coure la confitura durant 10 minuts.
  5. Reserveu la confitura com acostumeu fer-ho a casa vostra, us recomano un pot de tapa " twits-of" escaldat, net i sec, omplu-lo fins dalt de tot, tapeu-lo i doneu-li la volta perquè faci el buit. Reserveu-la per mes seguretat a la nevera, etiqueteu el pot amb el nom de les roses que heu confitat.
Recepta
PARA 4 PERSONAS
  • 250 g de pètals de roses ecològiques
  • 750 ml d´aigua mineral
  • 380 g de sucre
  • 30 ml de suc de llimona
15.06.2019

"EMPEDRAT" amb mongetes, cigrons, vegetals i olives.

" EMPEDRAT" amb mongetes, cigrons, vegetals i olives.
  1. Amb delicadesa mescleu tots els ingredients a talls com indica la recepta, amaniu-los amb la vinagreta i poseu-ho a la safata de presentació.
  2. OPCIONAL: Repartiu- hi per sobre 250 g de bacallà dessalat " al punt" i tallat a bastons de 3 x 0,5 x 0,5 cm. ó 12 cues de llagostí escladades y pelades, tos sucat amb l´oli.
Recepta
PER A  4 RACIONS:
  • 250 g de mongetes del ganxet ( ben cuites, ben escorregudes)
  • 250 g mongetes del sastre ( ben cuites, ben escorregudes)
  • 250 g de cigrons ( ben cuits, ben escorreguts)
  • 200 g de tomàquet madur ( la polpa a daus de 1 x 1cm)
  • 200 g de ceba tendrá ( picada a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 100 g de pebrot verd  ( picat a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 100 g pebrot vermell ( picat a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 100 g pebrot groc ( picat a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 150 g d´olives verdes sevillanas ( sense el pinyol i tallades a 1/3)
  • 150 g d´olives  negres de Aragón ( sense el pinyol i tallades a 1/3)

La vinagreta:

  • 125 g d´oli d´oliva verge extra
  • 20 tiges de porradell picat a 1 cm
  • 20 fulles de julivert picat menut
  • 40 g vinagre de Jerez
  • 1 cullerada de mostassa de Meaux ( de grà)
  • sal i pebre

Reserveu-ho a la nevera y gaudiu-ho a casa, o en un picnic a la platja o a la muntanya. O també a la carmañola de la feina.

Exposició

"America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical"

"America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical"

El Palau Robert explica en una exposició la llarga i fecunda trajectòria del dissenyador gràfic America Sanchez, amb un estil eclèctic i inclassificable, i vinculat des de fa més de 50 ayns a Barcelona. Un recorregut a partir dels fons de l´Archivo Lafuente de Santander, complementat amb obres de col.leccions catalanes i reproduccions facsímils d´alguns treballs. 

Del 23 d´Octubre del 2019 al 29 de Febrer del 2020. 

Lloc: Sala 3 del  Palau Robert, Centre de Informació de Catalunya

Dirección: Passeig de Gràcia, 107, 08008, Barcelona.