11.02.2019

Senglar amb carxofes

Senglar amb carxofes
  1. El día abans, talleu la carn a daus de 2 x 2 cm, poseu-la en un atuell a la mida, afegiu-hi el vemut blanc, tapeu amb film de cuina i deixeu-ho marinar a la nevera durant 24 hores.
  2. També el dia abans prepareu un sofregit amb la pastanaga, la ceba, el porro, el tomáquet, l´all, el ginebró i el oli d´oliva verge extra. A foc molt lent durant unos 30 minuts, fins aconseguir que estigui ben confitat.
  3.  Per el guisat de senglar: Preneu una cassola a la mida dels ingredients i amb el greix ben calent, fregiu-hi els daus de carn ben escorreguts de la marinada, enfarinats lleugerament i salpebrats. Us han de quedar ben daurats. Procueru fer la fregida dels daus de carn en dues tandes per aconseguir un color més fosc i segellat de la carn i reserveu-los.
  4. A la cassola amb el greix perfumat de la fregida de la carn, poseu-hi el sofregit confitat amb oli i el suc amb el vermut de la marinada, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts a foc lent.
  5. Afegiu a la cassola els talls fregits, poseu-hi aigua mineral només fins a cobrir els talls, protegiu el guisat posant-hi a sobre en contacte amb el producte una lámina de paper sulfurat, ( paper de forn) us ajudará a mantener els sucs a la cassola. Tapeu-la, controleu el foc, ha de ser molt lent i deixeu-ho coure durant 2 hores.
  6. Afegiu els carxofes, afegir un xic d´aigua i sal si lo mereix i deixeu-hi estofar els cors de carxofa durant 15 minuts. Servir-la.
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 600 g de carn de senglar, de l´espatlla, del coll o la cuixa
  • 250 g vermut blanc dolç
  • 100 g greix de porc
  • sal y pebre
  • farina de blat
  • 1 pastanaga rallada
  • 1 ceba picada molt fina
  • 1 porro picat molt fi
  • 1 tomàquet madur rallat
  • 1 grà d´all picat ben fi
  • 2 boletes de ginebró picades
  • 50 g d´oli d´oliva verge extra
  • 12 carxofes, peladas y pulidas ( només els cors i partits pel mig)

11.02.2019

Sopa de Xató

Sopa de Xató
  1. Partiu les nyores pel mig, retireu les granes i el peduncle. Poseu- les a hidratar ben cobertes d´aigua tèbia durant 15 minuts.
  2. Poseu les tomàquets i els alls en un petit bol, tapeu-lo i feu-los coure al micro-ones durant 4 minuts.
  3. Tritureu la polpa de les nyores hidratades, les polpes dels tomàquets i els alls cuits, les avellanes i ametlles torrades, l´oli, el vinage , un punt de sal y pebre. Fins a tenir una salsa homogènia. Reserva´- la.
  4. En una olla a la mida de la sopa, sofregir l´escarola amb l´oli mesurat durant 1 minut i saleu amb prudència.
  5. Incorporeu-hi les torrades, trencades a trossos petits, i sofregiu-ho tot junt només 30 segons.
  6. Afegiu-hi la salsa xató reservada i l´aigua calenta, arrencar el bull, deixeu coure la sopa a foc lent durant 3 minuts.
  7. Tritureu la sopa a máxima potencia fins aconseguir que sigui fina i homogènia. Afineu el punt de sal i pebre. Servir
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 2 tomàquets madurs i petits
  • 1/2 cabeça d´alls, sense esmicolar
  • 2 nyoras
  • 20 g d´ametlles torrades i  pelades
  • 20 g d´avellanes torrades i pelades
  • 110 ml d´oli d´oliva verge extra
  • 5 ml de vinagre de cava
  • 1 litro d´aigua mineral
  • 40 g de torrades integrals
  • 50 g d´escarola, picada en xifonade
  • sal y pimienta
.
11.02.2019

Jaume Plensa, Museu d´Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Jaume Plensa, Museu d´Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Jaume Plensa(Barcelona, 1955) és un artista de materials, sensacions i idees,  de gran projecció internacional.  Las seves referències abracen la literatura (en especial la poesía), la música, la religión y el pensamiento. Ell es considera, abans que res,escultor, tot i que el seus procés creatiu ha transitat per múltiples disciplinas. 

L´exposició del MACBA compatrà amb obres de la década de 1980 fins a les més actuals, en un recorregut que mostrarà el diàleg que es produeix entre les obres que representan la figura humana i les obres abstractes.

Les seves obres s´adrecen a la condició mateixa de l´ésser: la seva essència física i espiritual, la consciencia de si mateix i del seu passat, els seus codis moral i dogmes i la seva relació amb la natura.

Data: 01 Desembre del 2018 al 22 de Abril del 2019.

Lloc: Museo d´Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

        Plaça dels Àngels, 1, Barcelona.