15.06.2019

Confitura de roses

Confitura de roses
  1. Cal disposar de roses ecològiques, roses de jardí, perfumades, sense cap tractament químic. Han de ser roses multicolors, majoritàriament de color rosa fosc, granat o vermell. Cal desfullar-les pètal a pètal i, amb unes tisores, retallar un xic la part baixa del pètal, que es més molsuda i amarga. Heu d’aconseguir 250 g de pes net de pètals sense aquesta part baixa.
  2. Poseu els pètals en un bol apte per a aliments i cobriu-los amb l’aigua mineral per hidratar-los i perfumar l’aigua. Heu de deixar-los hidratar durant dues hores.
  3. Passat el temps d’hidratació, coleu i reserveu els pètals i l’aigua perfumada.
  4. En un cassó, poseu el sucre, el suc de llimona i 125 ml de l’aigua perfumada; poseu-lo al foc i deixeu que arrenqui el bull. Afegiu-hi els pètals hidratats i, a foc molt lent, deixeu coure la confitura durant 10 minuts.
  5. Reserveu la confitura com acostumeu a fer-ho a casa vostra. Us recomano un pot amb tapa twist-off escaldat, net i sec. Ompliu-lo fins dalt de tot, tapeu-lo i gireu-lo de cap per avall perquè faci el buit. Per a més seguretat, conserveu-lo a la nevera i etiqueteu el pot amb el nom de les roses que heu confitat.
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 250 g de pètals de roses ecològiques
  • 750 ml d’aigua mineral
  • 380 g de sucre
  • 30 ml de suc de llimona