15.06.2019

Confitura de roses

Confitura de roses
  1. Cal disposar de roses ecològiques, roses de jardí, perfumades, sense cap tractament químic. Roses multicolors, majoritàriament de color rosa fosc, granat o vermell. Cal desfullar- les pètal a pètal i amb unas tisores, retallat un xic la part baixa del pètal que es més molsuda i amarga. Heu d´aconseguir 250 g de pes net, de pètals "retallats de la part baixa".
  2. Poseu els pètals en un bol apte per aliments i cobriu-los amb l´agua mineral, per hidratar els pètals i perfumar l´aigua. Heu de deixar-ho hidratant durant dues hores.
  3. Passat el temps de hidratació,coleu i reserveru els pètals i també l´aigua perfumada.
  4. En un cassó a la mida, poseu-hi el sucre, el suc de llimona i només 125 ml. de l´aigua perfumada de l´hidratat de les roses, poseu-ho al foc i deixeu. ho arrencar el bull. Afegiu- hi els pètals hidratas i a foc molt lent, deixeu coure la confitura durant 10 minuts.
  5. Reserveu la confitura com acostumeu fer-ho a casa vostra, us recomano un pot de tapa " twits-of" escaldat, net i sec, omplu-lo fins dalt de tot, tapeu-lo i doneu-li la volta perquè faci el buit. Reserveu-la per mes seguretat a la nevera, etiqueteu el pot amb el nom de les roses que heu confitat.
Recepta
PARA 4 PERSONAS
  • 250 g de pètals de roses ecològiques
  • 750 ml d´aigua mineral
  • 380 g de sucre
  • 30 ml de suc de llimona