11.02.2019

Senglar amb carxofes

Senglar amb carxofes
  1. El día abans, talleu la carn a daus de 2 x 2 cm, poseu-la en un atuell a la mida, afegiu-hi el vemut blanc, tapeu amb film de cuina i deixeu-ho marinar a la nevera durant 24 hores.
  2. També el dia abans prepareu un sofregit amb la pastanaga, la ceba, el porro, el tomáquet, l´all, el ginebró i el oli d´oliva verge extra. A foc molt lent durant unos 30 minuts, fins aconseguir que estigui ben confitat.
  3.  Per el guisat de senglar: Preneu una cassola a la mida dels ingredients i amb el greix ben calent, fregiu-hi els daus de carn ben escorreguts de la marinada, enfarinats lleugerament i salpebrats. Us han de quedar ben daurats. Procueru fer la fregida dels daus de carn en dues tandes per aconseguir un color més fosc i segellat de la carn i reserveu-los.
  4. A la cassola amb el greix perfumat de la fregida de la carn, poseu-hi el sofregit confitat amb oli i el suc amb el vermut de la marinada, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts a foc lent.
  5. Afegiu a la cassola els talls fregits, poseu-hi aigua mineral només fins a cobrir els talls, protegiu el guisat posant-hi a sobre en contacte amb el producte una lámina de paper sulfurat, ( paper de forn) us ajudará a mantener els sucs a la cassola. Tapeu-la, controleu el foc, ha de ser molt lent i deixeu-ho coure durant 2 hores.
  6. Afegiu els carxofes, afegir un xic d´aigua i sal si lo mereix i deixeu-hi estofar els cors de carxofa durant 15 minuts. Servir-la.
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 600 g de carn de senglar, de l´espatlla, del coll o la cuixa
  • 250 g vermut blanc dolç
  • 100 g greix de porc
  • sal y pebre
  • farina de blat
  • 1 pastanaga rallada
  • 1 ceba picada molt fina
  • 1 porro picat molt fi
  • 1 tomàquet madur rallat
  • 1 grà d´all picat ben fi
  • 2 boletes de ginebró picades
  • 50 g d´oli d´oliva verge extra
  • 12 carxofes, peladas y pulidas ( només els cors i partits pel mig)