Dissabte 27.10.2018

Torró fi i daurat

Torró fi i daurat
  1. PREPARACIÓ I COCCIÓ

  2. En un bol ample, amb una batedora de barnilles, munteu les clares d’ou amb el polsim de sal. Quan comenci a fer una mica d’escuma, aneu-hi afegint el sucre a poc a poc fins que les clares quedin ben muntades, denses i blanques.

  3. Afegiu-hi els fruits secs i barregeu-ho bé amb una espàtula, fent moviments suaus.

  4. Dividiu la mescla en tres parts, escampeu-la sobre tres papers de forn i tapeu cada part amb un altre paper de forn. Passeu-hi el corró per sobre per aplanar la barreja i aconseguir una làmina prima de torró, d’un gruix de ½ cm.

  5. Poseu els papers plens de torró en safates planes de forn i fornegeu-los durant 8 minuts a 140 °C. Retireu el paper de sobre i fornegeu els torrons a 100 °C durant 40 minuts més, fins que siguin ben secs i cruixents. Un cop freds, guardeu-los en un recipient hermètic.

    OPCIONAL
    Abans de presentar els torrons a la taula, poseu-hi amb molta cura les làmines d’or. Un afegit tan preuat i glamurós com és l’or farà lluir encara més l’excepcionalitat d’un torró fet a casa. Presenteu-lo en platets individuals o en una plàtera, apilat a trossos grossos, per facilitar que cada comensal se serveixi.

PER A 4 PERSONES
Recepta
  • 100 g d’avellanes torrades, pelades i a talls regulars
  • 100 g d’ametlles torrades, pelades i a talls regulars
  • 100 g de festucs lleugerament torrats, pelats i a talls regulars
  • 2 clares d’ou
  • 150 g de sucre
  • un polsim de sal
  • opcional: 10 làmines fines d’or (disponibles en establiments de pastisseria)