dissabte 27.10.2018

Turró fi i daurat

Turró fi i daurat
  1. PREPARACIÓ I COCCIÓ

  2. En un bol ample, amb l'aparell elèctric amb barnilles, munteu les clares d'ou amb el polsim de sal. Quan comenci a fer una mica d'escuma aneu afegint el sucre poc a poc fins que quedin ben muntada, densa i blanca.

  3. Afegiu-hi els fruits secs torrats i barregeu-ho bé, utilitzeu una espàtula fent moviments suaus.

  4. Dividiu la mescla en tres parts, escampeu-l sobre tres papers de forn i tapeu-ho cada un amb un altre paper de forn. Passeu el corró per sobre per aprimar la barreja i aconseguir una làmina prima de torró, d'un gruix de ½ cm.

  5. Poseu els papers plens de torró sobre safates planes de forn i fornegeu-los durant 8 minuts 140º. Retireu el paper de sobre i fonegeu els torrons a 100º durant 40 minuts més, fins que siguin ben secs i cruixents. Un cop freds guardeu-los en una caixa hermètica.

    OPCIONAL
    Abans de presentar els torrons a la taula poseu-hi  amb molta cura les làmines d'or. Lluïu l'excepcionalitat d'un torró fet a casa, amb un afegit tan preuat i glamurós com és l'or. Presenteu-lo en platets individuals o en una plàtera, apilant-lo a trossos grossos, per facilitar que cada comensal es serveixi.

INGREDIENTS PER A 4 COMENSALS
Recepta
  • 100gr. d'avellanes torrades, pelades i talls regulars
  • 100gr. d'ametlles torrades, pelades i a talls regulars
  • 100gr. de festucs lleugerament torrats, pelats i a talls regulars
  • 2 clares d'ou
  • 150gr. de sucre
  • 1 polsim de sal