22.11.19

BULLIT DE BACALLÀ, PATATA I COL

BULLIT DE BACALLÀ, PATATA I COL
  1. Poseu una olla al foc amb l’aigua mineral i les patates, saleu-ho amb prudència i tapeu-ho. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc mitjà durant 12 minuts.
  2. Afegiu a l’olla les fulles de col, tapeu-ho i continueu-ho bullint 8 minuts més.
  3. Abaixeu el foc al mínim, incorporeu-hi els talls de bacallà i deixeu-los coure només ½ minut. Aparteu l’olla del foc i deixeu-la reposar tapada 5 minuts més. 
  4. Mentrestant, amb l’ajut d’una batedora, elaboreu una maionesa amb l’ou, l’all, l’oli i un xic de sal. Un cop estigui ben lligada, tritureu-la amb 600 ml del suc de l’olla calent fins a obtenir una textura homogènia. Aconseguireu una salsa cremosa i blanca, molt fina i saborosa.
  • PRESENTACIÓ
    Serviu el bullit en plats fondos, repartiu les patates, la col i el talls de bacallà, tot ben calent i ben escorregut, i cobriu-ho amb generositat amb la salsa blanca i cremosa.
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 1 kg de patates, a talls regulars, d’uns 2 cm de gruix
  • 2 cols verdes petites, desfullades i retallades del nervi gruixut
  • 3 l d’aigua mineral
  • 4 talls de bacallà dessalat de la part del morro, d’uns 200 g cada un 
  • 1 gra d’all, a talls fins
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 ou
  • sal
.