15.06.2019

"EMPEDRAT" amb mongetes, cigrons, vegetals i olives.

" EMPEDRAT" amb mongetes, cigrons, vegetals i olives.
  1. Amb delicadesa mescleu tots els ingredients a talls com indica la recepta, amaniu-los amb la vinagreta i poseu-ho a la safata de presentació.
  2. OPCIONAL: Repartiu- hi per sobre 250 g de bacallà dessalat " al punt" i tallat a bastons de 3 x 0,5 x 0,5 cm. ó 12 cues de llagostí escladades y pelades, tos sucat amb l´oli.
Recepta
PER A  4 RACIONS:
  • 250 g de mongetes del ganxet ( ben cuites, ben escorregudes)
  • 250 g mongetes del sastre ( ben cuites, ben escorregudes)
  • 250 g de cigrons ( ben cuits, ben escorreguts)
  • 200 g de tomàquet madur ( la polpa a daus de 1 x 1cm)
  • 200 g de ceba tendrá ( picada a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 100 g de pebrot verd  ( picat a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 100 g pebrot vermell ( picat a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 100 g pebrot groc ( picat a daus de 0,5 x 0,5 cm)
  • 150 g d´olives verdes sevillanas ( sense el pinyol i tallades a 1/3)
  • 150 g d´olives  negres de Aragón ( sense el pinyol i tallades a 1/3)

La vinagreta:

  • 125 g d´oli d´oliva verge extra
  • 20 tiges de porradell picat a 1 cm
  • 20 fulles de julivert picat menut
  • 40 g vinagre de Jerez
  • 1 cullerada de mostassa de Meaux ( de grà)
  • sal i pebre

Reserveu-ho a la nevera y gaudiu-ho a casa, o en un picnic a la platja o a la muntanya. O també a la carmañola de la feina.