26.04.2019

Sopa de musclos, vegetals, arròs i fideus

Sopa de musclos, vegetals, arròs i fideus
  1. Una técnica interessant per obrir els musclos o altres bivalves: Renteu els musclos a raig d´aixeta i reitreu-estireu les barbes. Poseu al foc una olla ampla amb quatre litres d´aigua mineral, amb l´aigua bullet tireu-hi una vintena de peces, quan observem que fan un lleugr gest d´obertura, retireu- los amb una escumadora-aranya i reserveu- los en una safata. Aneu repetint la operación amb la resta dels musclos. Només caldà retirar la carn de les cloves, controleu que cap musclo reté barbes i reserveu-los a la nevera, coberts amb l´aigua que han desprès a la safata de l´interior del musclos, ben colada amb un drap. ( Obrir amb aquesta técnica uns musclos o unes cloïsses pot convertir-se en un aperitiu magnífic, per oferir-los sencers amb les cloves i amanits amb una vinagreta o amb grills de llimona o llima).
  2. En una olla amb l´oli calent, sofregiu durant dos minuts totes les verdures menys el pèsols. Saleu amb prudència.
  3. Afegiu a l´olla l´arros, el buquet lligat y dos litres d´aigua mineral bullent, deixeu-ho coure 9 minutos a foc mitjà.
  4. Incorporeu-hi els fideus i els pèsols, continueu la cocció 3 minuts més.
  5. És el momento de tirar a l´olla 100 ml. de l´aigua reservada i colada dels musclos, deixeu coure 1 minut més, afineu si cal el punt de sal, poseu-hi si us agrada un puntet de pebre blanc. Retireu l´olla del foc i tireu-hi els musclos que tenieu reservats a la nevera, mescleu- los amb delicadeza a la olla. Ja podeu presentar i servir la sopa a taula ( retireu el buquet vegetal).
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 2 quilos de musclos de roca, petits i de gran qualitat
  • 4 pastanagues a la juliana
  • 4 porros a la juliana
  • 8 alls tendres, picats menuts
  • 2 cebes tendres a la juliana
  • 20 cm d´un tronc blanc d´api, a la juliana
  • 100 g pèsols molt tendres
  • un bouquet lligat amb ( una rama de perejil, 6 hebras de azafrán, media hoja de laurel)
  • 100 g arroz
  • 100 g fideos del no. 2
  • 50 ml aceite de oliva virgen extra
  • sal
  • pimienta blanca
INFO ESPECIAL

Es una sopa escandalosament acolorida i perfumada de mar i horta amb una textura poc habitual i magnífica de gaudir els musclos ( La recepta admet variants, podeu elaborar-la amb cloïses, escopinyes, navalles o amb dátils de mar).