11.02.2019

Sopa de Xató

Sopa de Xató
  1. Partiu les nyores pel mig, retireu les granes i el peduncle. Poseu- les a hidratar ben cobertes d´aigua tèbia durant 15 minuts.
  2. Poseu les tomàquets i els alls en un petit bol, tapeu-lo i feu-los coure al micro-ones durant 4 minuts.
  3. Tritureu la polpa de les nyores hidratades, les polpes dels tomàquets i els alls cuits, les avellanes i ametlles torrades, l´oli, el vinage , un punt de sal y pebre. Fins a tenir una salsa homogènia. Reserva´- la.
  4. En una olla a la mida de la sopa, sofregir l´escarola amb l´oli mesurat durant 1 minut i saleu amb prudència.
  5. Incorporeu-hi les torrades, trencades a trossos petits, i sofregiu-ho tot junt només 30 segons.
  6. Afegiu-hi la salsa xató reservada i l´aigua calenta, arrencar el bull, deixeu coure la sopa a foc lent durant 3 minuts.
  7. Tritureu la sopa a máxima potencia fins aconseguir que sigui fina i homogènia. Afineu el punt de sal i pebre. Servir
Recepta
PER A 4 PERSONES
  • 2 tomàquets madurs i petits
  • 1/2 cabeça d´alls, sense esmicolar
  • 2 nyoras
  • 20 g d´ametlles torrades i  pelades
  • 20 g d´avellanes torrades i pelades
  • 110 ml d´oli d´oliva verge extra
  • 5 ml de vinagre de cava
  • 1 litro d´aigua mineral
  • 40 g de torrades integrals
  • 50 g d´escarola, picada en xifonade
  • sal y pimienta
.