El Restaurant

El Restaurant

Sala

 

El restaurant ha sabut mantenir dos espais de l'antiga torre maresmenca: un menjador interior i una galeria, dos espais abocats al jardí particular, amb la presència de l’horitzó marí al fons. Gràcies a això, el comensal que arriba al Sant Pau per primera vegada es troba immers en un ambient còmode, amable i acollidor que fa més entenedor el discurs gastronòmic que proposa la cuina de Carme Ruscalleda.

CAPACITAT
La cabuda del restaurant és per a 35 comensals, i per tal d’atendre’ls  hi treballa un equip de més de 30 persones, totes elles motivades i il·lusionades per l’oferta culinària i cultural de la casa.

Cuina

 

La llum mediterrània del jardí, es cola a través de les vidrieres a l’espai professional de la cuina.

Els cuiners del Sant Pau treballen en unes instal·lacions ben equipades, amples i còmodes per elaborar-hi una cuina inspirada i en diàleg amb la naturalesa de l’entorn.

Jardí

 

Enfront mateix del litoral marí, el jardí del restaurant és talment com un petit teatre ple de vegetació que dibuixa simetries de plantes florals i oloroses, com si es tractés d’un seqüència bucòlica que afina els sentits de qui la contempla.

Al jardí, si els ve de gust, els hi podrem servir l’aperitiu o el cafè.

Staff

 

Treballem amb un equip de professionals motivats per la cuina que oferim al Sant Pau. És un equip jove i il·lusionat pel seu treball, que suma qualitat i valor  al restaurant.

CUINA
Carme Ruscalleda  •  Jérôme Quilbeuf  •  Sue Chávez  •   Francesc Danés  •  Valentina Lorieto  •   Anna Rizanskaya  •   Omar R. Quilla  •   Jairo Alonso  •   José C.Soria  •   Juliana Esteve  •   Blai Estivill  •   Joel Blanco  •   Héctor Martínez  •   Rubén Martín  •   Pedro C. Huamami  •   Tania Jovith  •   Oscar Ponce  •   Elizabeth Nava  •   Idrissa Diedhiou  •   Bacary Diatta

SALA
Toni Balam  •  Albert Rovira  •  Joan Lluís Gómez  •   Haemin Song  •  Kais Ben Boubaker  •  Jordi Vidal  •  Alejandro Arruebo  •  Loan Padilla  •   Emma Martínez  •   Luis A. Ortiz  •   Eddie Madrid  •   Antònia Torras

SECRETÀRIA
Mireia Bosch

Història

 

El restaurant Sant Pau és fruit del creixement personal i professional de qui firma aquest text, Toni Balam i Carme Ruscalleda. Vàrem començar a treballar junts el 1975 a la botiga d’alimentació de Ramon Ruscalleda i Núria Serra, i des d’aquell establiment amb caràcter gastronòmic vàrem decidir, l’any 1988, amb l’empenta dels autodidactes, de crear el Sant Pau - Carme Ruscalleda, un restaurant que aposta per la qualitat i l’originalitat.

Situat a Sant Pol de Mar, al carrer Nou número 10, el local va donar nova vida a una antiga torre del 1881, amb jardí i vistes al mar, ocupant un emplaçament que des dels anys seixanta havia funcionat cada estiu amb el nom d'Hostal Sant Pau.

A l'inici de la nostra carrera, la carta del restaurant Sant Pau era molt més senzilla que l'actual, sobretot pel que fa a la tècnica i a la complexitat culinàries, però això no significa pas que el producte fos seleccionat amb menys cura o atenció. Des de sempre, hem treballat amb el millor producte que es troba al mercat, adquirit majoritàriament a la comarca del Maresme.

El restaurant Sant Pau - Carme Ruscalleda s’ha guanyat la fidelitat d’un públic gurmet, hem aconseguit importants premis professionals, socials i artístics, participem i col·laborem en diversos  mitjans de comunicació, revistes, diaris, ràdio i televisió; i hem rebut les més altes valoracions a les guies gastronòmiques. Tot plegat estimula el compromís professional que un dia,  ja fa més de 20 anys, ens va empènyer  a obrir un restaurant amb estil particular i gastronòmic, oferint-hi una cuina d'inspiració lliure, basada en la cultura culinària catalana.