l restaurant Sant Pau, que va tancar les seves portes el 27 d'octubre de 2018, després de 30 anys de servei, va ser fruit del creixement personal i professional de qui firma aquest text, Toni Balam i Carme Ruscalleda. Vàrem començar a treballar junts el 1975 a la botiga d'alimentació de Ramon Ruscalleda i Núria Serra, i des d'aquell establiment amb caràcter gastronòmic vàrem decidir, l'any 1988, amb l'empenta dels autodidactes, de crear el Sant Pau - Carme Ruscalleda, un restaurant que apostava per la qualitat i l'originalitat.

Situat a Sant Pol de Mar, al carrer Nou número 10, el local va donar nova vida a una antiga torre del 1881, amb jardí i vistes al mar, ocupant un emplaçament que des dels anys seixanta havia funcionat cada estiu amb el nom d'Hostal Sant Pau.

A l'inici de la nostra carrera, la carta del restaurant Sant Pau era molt més senzilla que l'actual/que la que va esdevenir més tard, sobretot pel que fa a la tècnica i a la complexitat culinàries, però això no significa pas que el producte fos seleccionat amb menys cura o atenció. Des de sempre, vam treballar amb el millor producte que trobàvem al mercat, adquirit majoritàriament a la comarca del Maresme.

El restaurant Sant Pau - Carme Ruscalleda es va guanyar la fidelitat d'un públic gurmet; vam aconseguir importants premis professionals, socials i artístics; vam rebre les més altes valoracions a les guies gastronòmiques, i encara participem i col·laborem en diversos mitjans de comunicació: revistes, diaris, ràdio i televisió. Tot plegat culminava el compromís professional que un dia, ja fa 30 anys, ens va empènyer a obrir un restaurant amb estil particular i gastronòmic, oferint-hi una cuina d'inspiració lliure, basada en la cultura culinària catalana.

Finalment, després d'aquests 30 anys d'activitat i èxit, hem decidit tancar aquesta etapa per obrir un nou camí professional, la web que esteu visitant us ho mostra CUINA ESTUDI.

LlIBRe

30 anys

Aquest es el contingut del petit quadern de notes que va editar com un breu repàs dels 30 anys del Sant Pau.

Descarregar PDF

 CUINA ESTUDI

Carrer Nou, 7    

08395 Sant Pol de Mar

93 760 05 17

mail: cuinaestudi@ruscalleda.cat / sue@ruscalleda.cat