l restaurant Sant Pau, que va tancar les seves portes el 27 d’octubre de 2018, després de 30 anys de servei, va ser fruit del creixement personal i professional de qui firma aquest text, Toni Balam i Carme Ruscalleda. Vàrem començar a treballar junts el 1975 a la botiga d’alimentació dels meus pares, Ramon Ruscalleda i Núria Serra, i des d’aquell establiment amb caràcter gastronòmic vàrem sentir l’empenta dels autodidactes per crear, l’any 1988, el Sant Pau - Carme Ruscalleda, un restaurant que apostava per la qualitat i l’originalitat.

Situat a Sant Pol de Mar, al carrer Nou, número 10, el local va donar nova vida a una antiga torre de 1881, amb jardí i vistes al mar, ocupant un emplaçament que des dels anys seixanta havia funcionat cada estiu amb el nom d’hostal Sant Pau.

A l’inici de la nostra carrera professional, la carta del restaurant Sant Pau era molt més senzilla que la dels últims temps, sobretot pel que fa a la tècnica i a la complexitat culinàries, però això no significa pas que el producte fos seleccionat amb menys cura o atenció. Des de sempre, vam treballar amb el millor producte que trobàvem al mercat, adquirit majoritàriament a la comarca del Maresme.

El restaurant Sant Pau - Carme Ruscalleda es va guanyar la fidelitat d’un públic gurmet; vam guanyar importants premis professionals, socials i artístics; vam rebre les més altes valoracions a les guies gastronòmiques, i encara participem i col·laborem en diversos mitjans de comunicació: revistes, diaris, ràdio i televisió. Tot plegat perquè hem treballat sempre amb el mateix compromís professional que un dia, ja fa més de 30 anys, ens va empènyer a obrir un restaurant amb un estil particular i gastronòmic, i oferir-hi una cuina d’inspiració lliure, basada en la cultura culinària catalana.

Finalment, després d’aquests 30 anys d’activitat i èxit, hem decidit tancar aquesta etapa per obrir un nou camí professional, la web que esteu visitant us ho mostra: CUINA ESTUDI.

LlIBRe

30 anys

Aquest és el contingut del petit quadern de notes que vam editar com un breu repàs dels 30 anys del Sant Pau.

Descarregueu-lo en PDF

ESTUDI CUINA

C/ Nou, 7

08395 Sant Pol de Mar

93 760 05 17

mail: cuinaestudi@ruscalleda.cat / sue@ruscalleda.cat