tres

idees

En aquesta pàgina, us proposo idees gastronòmiques, saludables i culturals.


line Dissabte 15.12.2018 line


TRUITA TOFONADA, DE PATATA I CEBA
TRUITA TOFONADA, DE PATATA I CEBA
  1. En una paella feu-hi coure la juliana de ceba, amb els 50 g de greix de porc fins a un punt daurat, reserveu-la ben escorreguda del greix, saleu-la amb prudència i mescleu la ceba encara calenta amb la tòfona, pelada i ratllada gruixuda, afegiu a la mescla un xic de pebre negre recent molt i reserveu-ho. (reserveu també el greix de la cocció)
  2. Peleu les patates, feu-les a daus irregulars “amb puntes” d’una mida aproximada de 2 x 2 cm. Renteu-los, sequeu-los  i poseu-los a fregir amb oli abundant, ben coberts i a una temperatura  de 150º fins que quedin lleugerament daurats. Retireu les patates de la cocció ben escorregudes de l’oli i saleu-les amb prudència.
  3. En un bol ample bateu els 8 ous, saleu-los també amb prudència i afegiu-hi les patates i la ceba reservada amb la tòfona i mescleu-ho molt bé.
  4. Poseu una paella al foc antiadherent , a la mida de la truita que us disposeu a cuinar, (una paella d’uns 20 cm. de diàmetre) poseu-hi dues cullerades del greix de coure la ceba,  escalfeu-lo i aboqueu-hi la mescla d’ou, patata, ceba i tòfona, i a foc suau, deixeu quallar i enrossir la truita per cada cara, cerqueu el punt que més us agradi, més o menys quallada de l’interior. Retireu-la del foc i ja podeu presentar-la per a la degustació. 

Recepta
PER A 4 RACIONS

1 kg patates
(de la varietat Kennebec, Monalisa o Buffet)

200 g de ceba, tallada a la juliana mitjana

50 g de greix de porc

8 ous qualitat “0”

1 tòfona Melanosporum de 50 g
(o dues de 25 g)

oli d’oliva verge extra

sal i un xic de pebre negre

BROU PER QUAN ESTÀS CONSTIPAT O ENGRIPAT
BROU PER QUAN ESTÀS CONSTIPAT O ENGRIPAT
  1. En un pot ample poseu-hi l’agua mineral i engegueu el foc. Quan arrenqui el bull tireu-hi tots els vegetals i un xic de sal i deixeu-ho coure només 9 minuts. 
  2. Podeu escórrer els vegetals i menjar-los a banda amb un fil d’oli i finalment el brou de la cocció. O decidir prendre el brou amb els entrebancs vegetals com una sopa minestrone.
Recepta
PER A 1 RACIÓ

100 g de ceba tallada a la juliana

80 g d’api també a la juliana

80 g de carxofa també a la juliana

2 branquetes de julivert picat fi

600 ml d’aigua mineral

Un polsim de sal

Yamamoto Masao
"Microcosm-Macrocosm"

Pintor de professió però fotògraf per vocació, Yamamoto Masao comparteix fotografies deliberadamente envellides, que intenten evocar records feliços i reflexions sobre la vida.

La galería Valid Foto va inaugurar el Dijous 25 d´octubre l´exposició " Microcosm-Macrocosm" del célebre fotògraf japonès Yamamoto Masao, que es troba per tercera vegada en la ciutat.

L`exposició realitza un recorregut des de treballs de principio de la seva carrera pertanyents a la sèrie "Box of KU" y "Nakazora", i passant per la sevas sèries més recents "Kawa" y "Shizuka". I es presentarà per primera vegada la seva nova sèrie: "Bonsai".

Data: del 25 d´Octubre del 2018 al 25 de Gener del 2019.

Lloc: Galeria Valid Foto, c/ Buenaventura Muñoz 6, 08018 Barcelona.

Preu: Entrada gratuïta

Share this page: