tres

Idees

separator

En aquesta pàgina, us proposo idees gastronòmiques, saludables i culturals.


line dissabte 27.10.2018 line


Turró fi i daurat
Turró fi i daurat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

  1. En un bol ample, amb l'aparell elèctric amb barnilles, munteu les clares d'ou amb el polsim de sal. Quan comenci a fer una mica d'escuma aneu afegint el sucre poc a poc fins que quedin ben muntada, densa i blanca.

  2. Afegiu-hi els fruits secs torrats i barregeu-ho bé, utilitzeu una espàtula fent moviments suaus.

  3. Dividiu la mescla en tres parts, escampeu-l sobre tres papers de forn i tapeu-ho cada un amb un altre paper de forn. Passeu el corró per sobre per aprimar la barreja i aconseguir una làmina prima de torró, d'un gruix de ½ cm.

  4. Poseu els papers plens de torró sobre safates planes de forn i fornegeu-los durant 8 minuts 140º. Retireu el paper de sobre i fonegeu els torrons a 100º durant 40 minuts més, fins que siguin ben secs i cruixents. Un cop freds guardeu-los en una caixa hermètica.

    OPCIONAL
    Abans de presentar els torrons a la taula poseu-hi  amb molta cura les làmines d'or. Lluïu l'excepcionalitat d'un torró fet a casa, amb un afegit tan preuat i glamurós com és l'or. Presenteu-lo en platets individuals o en una plàtera, apilant-lo a trossos grossos, per facilitar que cada comensal es serveixi.

INGREDIENTS PER A 4 COMENSALS
Recepta
  • 100gr. d'avellanes torrades, pelades i talls regulars
  • 100gr. d'ametlles torrades, pelades i a talls regulars
  • 100gr. de festucs lleugerament torrats, pelats i a talls regulars
  • 2 clares d'ou
  • 150gr. de sucre
  • 1 polsim de sal
Sopa de pa integral
Sopa de pa integral

PREPARACIÓ I COCCIÓ

  1. Torreu les llesques de pa al forn a 160º, durant 15 minuts. Reserveu-les.

  2. En una olla, amb l'oli mesurat i a foc suau, daureu subtilment l'all laminat.

  3. Afegiu a l'olla les llesques de pa torrat i l'aigua mineral calenta. Arrenqueu bull, afegiu-hi un toc molt suau de sal i pebre i deixeu-ho coure 4 minuts.

  4. Tritureu la sopa amb l'ajuda d'un turmix, i servir-la immediatament.

Recepta
INGREDIENTS PER A 4 COMENSALS
  • 8 llesques de pa integral de forn artesà (130 gr.)
  • 1 gra d'all laminat (5 gr.)
  • 50 gr. d'oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 1.500 ml. d'aigua mineral, molt calenta
Palau Robert / Exposició a la Sala 1 / Fins al 3 de febrer del 2019
Kosmos Panikkar
Kosmos Panikkar

Sacerdot, teòleg, filòsof, acadèmic, intel·lectual crític, far del diàleg interreligiós, conferenciant, escriptor prolífic i poliglot, gran conversador, savi, profeta, místic… 

Raimon Panikkar ens convida a una experiència integral de la realitat: el còsmic, l’humà i el diví.

VIURE EL PENSAMENT DE RAIMON PANIKKAR
Cicle de conferències i taules rodones

De 19 a 21 h, Sala Cotxeres. Palau Robert 

Dimarts 23 d’octubre
PENSAR AMB RAIMON PANIKKAR

Dimarts 13 de novembre
EL NO-TEMPS DE L’INSTANT PRESENT

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE-CATÀLEG DE L'EXPOSICIÓ
KOSMOS PANIKKAR

El món de Raimon Panikkar: Una mirada integradora
Dijous 15 de novembre
A les 19 h, Sala Cotxeres. Palau Robert

TRUITA TOFONADA DE PATATA Y CEBA
TRUITA TOFONADA DE PATATA Y CEBA
  1. En una paella feu-hi coure la juliana de ceba, amb els 50 g de greix de porc fins a un punt daurat, reserveu-la ben escorreguda del greix, saleu-la amb prudència i mescleu la ceba encara calenta amb la tòfona, pelada i ratllada gruixuda. Afegiu a la mescla un xic de pebre negre acabat de moldre i reserveu-ho. ( reserveu també el greix de la cocció).

  2. Peleu les patates, feu-les a daus irregulars " amb puntes" d´una mida aproximada de 2x2 cm. Renteu-los, sequeu-los i poseu-los a fregir amb oli abundant, ben cuberts i a una temperatura de 150 º fins que quedin lleugerament daurats. Retireu les papates de la cocció ben escorregudes de l´oli i saleu-les amb prudència.

  3. En un bol ample bateu els 8 ous, saleu-los tambè amb prudència i afegiu-hi les patates i la ceba reservada amb la tòfona i mescleu-ho molt bé.

  4. Poseu una paella al foc antiadherent, a la mida de la truita que us disposeu a cuinar ( una paella d´uns 20 cm. de diámetre) poseu-hi dues cullerades del greix de coure la ceba, escalfeu-lo i aboqueu-hi la mescla d´ou, patata, ceba i tòfona, i a foc suas, deixeu quallar i enrossir la truita per cada cara, cerqueu el punt que més us agradi, més o menys quallada de l´interior. Retireu-la del foc i ja podeu presentar-la per la degustació.

Recepta
INGREDIENTS PER A 4 COMENSALS
  • 1kg patates ( varietat Kennebec, Monalisa o Buffet)
  • 200g ceba tallada a juliana mitjana
  • 50 g greix de porc
  • 8 ous qualitat "0"
  • 1 tòfona Melanosporum de 50g ( o dues de 25g)
  • oli d´oliva verge extra
  • sal i un xic de pebre negre
BROU PER QUAN ESTÁS CONSTIPAT O ENGRIPAT
BROU PER QUAN ESTÁS CONSTIPADO O ENGRIPAT

PREPARACIÓ I COCCIÓ

  1. Torreu les llesques de pa al forn a 160º, durant 15 minuts. Reserveu-les.

  2. En una olla, amb l'oli mesurat i a foc suau, daureu subtilment l'all laminat.

  3. Afegiu a l'olla les llesques de pa torrat i l'aigua mineral calenta. Arrenqueu bull, afegiu-hi un toc molt suau de sal i pebre i deixeu-ho coure 4 minuts.

  4. Tritureu la sopa amb l'ajuda d'un turmix, i servir-la immediatament.

Recepta
INGREDIENTS PER A 1 COMENSAL
  • 100 g ceba tallada a la juliana
  • 80 g api a la juliana
  • 80 g carxofa a la juliana
  • 2 branquetes de julivert picat fi
  • 600 ml d´aigua mineral
  • un polsim de sal

Yamamoto Masao
"Microcosm-Macrocosm"
Yamamoto Masao

Pintor de professió però fotògraf per vocació,, Yamamoto Masao comparteix fotografies deliberadamente envellides, que intenten evocar records feliços i reflexions sobre la vida.

La galería Valid Foto va inaugurar el passat 25 de Octubre la exposició "Microcosm-Macrocosm"  del célebre fotògraf japonés Yamamoto Masao  que es trova por tercera vegada en la ciutat.  

L` exposició realitza un recorregut des de treballs de principio de la seva carrera pertanyents a la série "Box of KU" Y "Nakasora", i passant per las sevas sèries més recents "Kawa" y " Shizuka". I es presentarà per primera vegad la seva nova sèrie: " Bonsai".

Data: del 25 d´Octubre del 2018 al 25 de Gener del 2019.

Lloc: Galería Valid Foto, c/ Buenaventura Muñoz 6, 08018, Barcelona.

Preu: Entrada gratuïta

 

Share this page: