tres

Idees

separator

En aquesta pàgina, us proposo idees gastronòmiques, saludables i culturals.


line dissabte 27.10.2018 line


Turró fi i daurat
Turró fi i daurat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

  1. En un bol ample, amb l'aparell elèctric amb barnilles, munteu les clares d'ou amb el polsim de sal. Quan comenci a fer una mica d'escuma aneu afegint el sucre poc a poc fins que quedin ben muntada, densa i blanca.

  2. Afegiu-hi els fruits secs torrats i barregeu-ho bé, utilitzeu una espàtula fent moviments suaus.

  3. Dividiu la mescla en tres parts, escampeu-l sobre tres papers de forn i tapeu-ho cada un amb un altre paper de forn. Passeu el corró per sobre per aprimar la barreja i aconseguir una làmina prima de torró, d'un gruix de ½ cm.

  4. Poseu els papers plens de torró sobre safates planes de forn i fornegeu-los durant 8 minuts 140º. Retireu el paper de sobre i fonegeu els torrons a 100º durant 40 minuts més, fins que siguin ben secs i cruixents. Un cop freds guardeu-los en una caixa hermètica.

    OPCIONAL
    Abans de presentar els torrons a la taula poseu-hi  amb molta cura les làmines d'or. Lluïu l'excepcionalitat d'un torró fet a casa, amb un afegit tan preuat i glamurós com és l'or. Presenteu-lo en platets individuals o en una plàtera, apilant-lo a trossos grossos, per facilitar que cada comensal es serveixi.

Recepta
INGREDIENTS PER A 4 COMENSALS
  • 100gr. d'avellanes torrades, pelades i talls regulars
  • 100gr. d'ametlles torrades, pelades i a talls regulars
  • 100gr. de festucs lleugerament torrats, pelats i a talls regulars
  • 2 clares d'ou
  • 150 gr. de sucre
  • 1 polsim de sal
Sopa de pa integral
Sopa de pa integral

PREPARACIÓ I COCCIÓ

  1. Torreu les llesques de pa al forn a 160º, durant 15 minuts. Reserveu-les.

  2. En una olla, amb l'oli mesurat i a foc suau, daureu subtilment l'all laminat.

  3. Afegiu a l'olla les llesques de pa torrat i l'aigua mineral calenta. Arrenqueu bull, afegiu-hi un toc molt suau de sal i pebre i deixeu-ho coure 4 minuts.

  4. Tritureu la sopa amb l'ajuda d'un turmix, i servir-la immediatament.

Recepta
INGREDIENTS PER A 4 COMENSALS
  • 8 llesques de pa integral de forn artesà (130 gr.)
  • 1 gra d'all laminat (5 gr.)
  • 50 gr. d'oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 1.500 ml. d'aigua mineral, molt calenta
Palau Robert / Exposició a la Sala 1 / Fins al 3 de febrer del 2019
Kosmos Panikkar
Kosmos Panikkar

Sacerdot, teòleg, filòsof, acadèmic, intel·lectual crític, far del diàleg interreligiós, conferenciant, escriptor prolífic i poliglot, gran conversador, savi, profeta, místic… 

Raimon Panikkar ens convida a una experiència integral de la realitat: el còsmic, l’humà i el diví.

VIURE EL PENSAMENT DE RAIMON PANIKKAR
Cicle de conferències i taules rodones

De 19 a 21 h, Sala Cotxeres. Palau Robert 

Dimarts 23 d’octubre
PENSAR AMB RAIMON PANIKKAR

Dimarts 13 de novembre
EL NO-TEMPS DE L’INSTANT PRESENT

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE-CATÀLEG DE L'EXPOSICIÓ
KOSMOS PANIKKAR

El món de Raimon Panikkar: Una mirada integradora
Dijous 15 de novembre
A les 19 h, Sala Cotxeres. Palau Robert

Share this page: